Toiminta

Palokuntatoiminta Renkomäessä on saanut alkunsa 27.4.1947 entisessä Simolan kylässa Orimattilassa, joka myöhemmin liitettiin Lahteen ja Renkomäen kaupunginosa sai nimensä.

Tällä hetkellä Renkomäen VPK:n toiminta on keskittynyt operatiiviseen toimintaan ja hälytysosasto harjoittelee säännöllisesti joka keskiviikko paloasemalla pitääkseen tarvittavan tiedon ja taidon määrän joka on vaativaa nopeasti kehittyvällä pelastusalalla. Viikkoharjoitusten lisäksi hälytysosasto harjoittelee muutaman kerran vuodessa myös viikonloppuisin pidemmissä harjoituksissa.

Toiminta-aluemme sijaitsee kasvavalla alueella eteläisessä Lahdessa, lähellä Lahden eteläistä sisääntuloväylää, Renkomäessä. Renkomäen kaupunginosa on yksi Lahden viime vuosien eniten kasvaneista alueista. Lisääntynyt liike- ja pientalorakentaminen on tuonut alueelle runsaasti ihmisiä. Eikä tahti ole hiipumassa tulevaisuudessakaan. Lisääntynyt liikenne näkyy myös Lahden uuden kehätien sijoittumisena toiminta-alueemme, nykyisin jo kulkevan vilkasliikenteisen VT4:n lisäksi.

Palokunnallamme on sopimus Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen kanssa. Palokuntamme tarkoitus on tukea pelastuslaitoksen muita yksiköitä operatiivisessa toiminnassa. Renkomäen VPK lähtee hälytyksiin hätäkeskuksen hälyttämänä, ennalta määriteltyjen vasteiden mukaisesti. Pääasiallinen toiminta-alue on eteläisen Lahden lisäksi Hollolan eteläosissa sekä Orimattilassa. Tarvittaessa hälytykset voivat suuntautua kauemmaskin.